Från början till nu (måendet och sådär)



Första trimestern, v.0-14: 
Fysiskt mådde jag helt okej, var extremt trött och ganska illamående. Luktsinnet förstärktes mycket, det som var känsligt redan innan. Smaksinnet förändrades en del också. Jag fick ett inre lugn som jag aldrig känt förut, helt fantastiskt skönt. Även om det hände sånt som normalt skulle gjort mig upprörd så hade jag det där lugnet som bäddade in hela mig, ingenting negativt kunde liksom komma åt mig. 

Andra trimestern. v.15-28: 
Tröttheten var inte alls lika extrem, illamåendet försvann helt och jag mådde oförskämt bra fysiskt.
Började känna av att bäckenet mjukades upp. Det liksom ömmade en del runt höfterna när jag ansträngde mig, men inte så farligt i jämförelse med vad som väntade...... Jag mådde fortfarande bra mentalt, men det där himmelska lugnet försvann tyvärr.
Jag märkte av att jag blev mer hormonell för att jag blev så lätt rörd av saker som jag ansåg vackra - Om nån sjöng lite fint, när jag tänkte på människor i min närhet, när jag fick se bebisen röra sig på ultraljudet osv. Jag brukar inte alls tåras av att saker gör mig rörd sådär. Men sen grät jag väldigt lätt av sånt som gjorde mig ledsen också - När jag skulle berätta för min tandläkare att jag funderade på att byta mottagning så tårades ögonen, just det va ju bara pinsamt (och lite kul) såhär i efterhand haha. Men jag mådde i sin helhet mycket bra. 

Magen vecka 18+3.
 

Tredje trimestern, v. 28 - nu - förlossning: 
Många klassiska "gravidkrämpor" kom med en smäll när jag gick in i tredje trimestern! Foglossning, kramp i benen, sammandragningar, nästäppa, lock för öronen och trötthet (igen). Det jobbigaste var att jag fick lite problem med att gå och var tvungen att sätta mig typ hela tiden. Fick även gå och hämta ut lite piller som jag fick på recept för att öka blodvärdet. Jag hade så sjukt bra värden i första trimestern, men de liksom bara rasade, vilket syntes på mitt ansikte. Mamma sa att "Om du inte varit gravid skulle jag nästan tro du va drogad!" Haha ♥, jag kunde bara hålla med! Men nu är mina värden bra igen, och ansiktet likaså. Jag var fortfarande inte så stor i början av den tredje trimestern, men sen runt vecka 30 så svullnade inte bara magen, även låren blev storlek större och jag gick upp i vikt ordentligt. Allt som allt har jag gått upp 11 kg, helt lagom för mig!

Jag är nu i vecka 38. Mina fötter och fingrar börjar svullna lite, men inte så farligt. Jag är otroligt lat och stillsam mestadels av min vakna tid. Jag är väldigt varm hela tiden och svettas som satan.... Framför allt när jag sover, sådär så sängen blir helt fuktig, fresh. Är glad att det inte sommar så man kan få lite kyla utifrån i alla fall. Sparkarna där inne börjar bli så otroligt starka så att det nästan gör ont ibland. Kroppen är tung och osmidig. Men jag mår bra trotts allt jobbigt - Jag har aldrig sett fram emot att träffa någon såhär mycket!

Beräknat förlossningsdatum är 27 april, men egentligen så är bebisen helt färdigutvecklad och kan komma när som helst! 
Gravid, Vardag | | Kommentera |
Upp